Beschikbaarheid: | Op voorraad |
Proefscores: YVESBECK.WINE / Yves Beck : 92-94/100, DECANTER 92/100, JAMES SUCKLING : 92-93/100,
JEB DUNNUCK : 91-93/100, WINE CELLAR INSIDER, Jeff Leve : 91-93/100, MARKUS DEL MONEGO : 93/100
Domaine du Château Haut Corbin werd in 1986 aangekocht en besloeg destijds 13 hectare wijnstokken. Toen in 2010 15,5 hectare grond van het naburige Château Grand Corbin te koop werd aangeboden, was dat een fantastische kans voor Château Haut Corbin. Op 31 december 2010 werd een verkoopovereenkomst getekend met de familie Giraud, die Château Grand Corbin al een halve eeuw in bezit had. Dit was een opwindende kans gezien niet alleen de nabijheid van de twee wijndomeinen, maar ook de complementariteit van de twee terroirs. De grondsoorten en texturen van de twee landgoederen lijken erg op elkaar en beide zijn gevormd uit door de wind gedragen zand over een diepe laag klei, een grondsoort die de Merlot perfecte groeiomstandigheden biedt. Sommige gebieden van de Grand Corbin-wijngaarden zijn samengesteld uit blauwe klei die vergelijkbaar is met die van de beroemde cirkel van blauwe klei in de wereldberoemde naburige Pomerol appellatie. In 2012 verwierf het landgoed ook nog eens vier hectare, van Château Le Jurat, een landgoed dat grenst aan Grand Corbin, evenals drie hectare wijnstokken omringd door de Grand Corbin-wijngaarden. Deze zorgvuldig uitgevoerde acquisitiestrategie resulteerde in homogene grondposities, allemaal afkomstig van een groot, historisch heerlijk landgoed dat vroeger bestond uit alle 'Corbins'.
De wijngaarden van Grand Corbin zijn uitgebreid tot 37 hectare waarvan 28,5 Grand Crus Classés Saint Emilion. Deze overzichtelijke structuur weerspiegelt de ambitie van het landgoed. Er zijn investeringen gedaan om ervoor te zorgen dat de nodige middelen beschikbaar zijn om de infrastructuur te moderniseren en verbeteringen door te voeren aan het laat 19e-eeuwse kasteel. ‘Er kwamen geen kolossale bouwwerkzaamheden bij kijken. Het belangrijkste was het creëren van state-of-the-art technische voorzieningen en een gastvrije ontvangstruimte voor onze bezoekers. Onze keuzes werden geleid door bruikbaarheid, puurheid en comfort', legt Philippe Dambrine, directeur van de wijndochter van de groep, uit.