Beschikbaarheid: | Op voorraad |
Variëteit: Pinot Noir.
Wijnstokken: Meer dan 20 jaar oud, lage wijnstokken, 9.000 tot 10.000 wijnstokken/ha, bodem van steenachtige en grindachtige kalksteen, aanwezigheid van ijzer, zuidoostelijke ligging.
Oogst : handmatig.
Vinificatie en veroudering: Vinificatie in roestvrijstalen vaten met temperatuurregeling, veroudering in vaten Frans eiken voor 10 tot 12 maanden.
Jaargang: 2018 De wijnstokken profiteerden optimaal van de zeer zomerse lente, vanaf het uitlopen begin april, een voorsprong in de groei en bloei die zal aanhouden tot de oogst.Vanaf half juni staan de percelen in bloei, waarna heel snel het fruit tot ontwikkeling komt. De vroege rijpheid van dit oogstjaar wordt bevestigd. Eind augustus worden de eerste druiven geoogst. De sanitaire kwaliteit is uitzonderlijk, mooie vruchten op perfecte rijpheid.
Smaak: Robijnrode kleur. In de neus vermengen kaneel en zoethout zich met aroma's van rode vruchten. De mond is diep en smakelijk, licht geroosterd en brengt een lange afdronk met een prachtige intensiteit.
Serveertemperatuur: 16 tot 18°C.